Máte doma kvásek a chcete vyzkoušet brownies zase trochu jinak? Tak neváhejte a pusťte se do kváskových brownies, ty Vás nezklamou nikdy!
Kváskové brownies jsme poprvé ochutnali v Etapě , kterou v Karlíně otevřeli skvělí P&G Foodies. Na jejich blogu dokonce recept na kváskové brownies najdete, vyzkoušeli jsme a postupně měnili poměry surovin, abychom ubrali cukru, který mění naše již tak rychlé dítko v turbomyš… A tak vznikl tento recept, kterým bych v rámci výzvy #varimprosvujpodnik chtěla podpořit Etapu!
![](http://www.chefmum.cz/domains/chefmum.cz/wp-content/uploads/2020/05/2685342B-F10B-41FC-B66C-DAEE7825D6C1-1024x678.jpeg)
Recept
na cca 9 porcí
- 150 g vysokoprocentní čokolády (my používáme 72% z M&S)
- 100 g másla
- 120 g kvásku (cca 40 g „startétu“ z ledničky + zbytek voda a špaldová hl. mouka)
- 100 g sladidla (třtinový cukr, panela či jakákoli Vaše oblíbená varianta)
- 60 g kakaa (dřív jsme pekli z nepraženého, ale nyní nejvíc fandíme tmavšímu kakau Van Houten)
- 3 vejce od šťastných slepiček
- 2 špetky soli
- lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce arašídového másla na ozdobu
Postup
Rozpustíme si čokoládu společně s máslem a důkladně promícháme. Vajíčka našleháme s cukrem, vanilkovým extraktem a solí. Následně do směsi postupně vmícháváme kvásek, čoko-máslovou jemně zchladlou hmotu a kakaový prášek. Těsto rozprostřeme do předem pečícím vystlané formy, ozdobíme arašídovým máslem (případně můžeme přidat ořechy dle chuti) a pečeme 25 min na 180st. Dobrou chuť!
Upozornění: Nejde o žádný „light“ moučník, ale o vysoce návykovou a velmi uspokojující dobrotu. Pokud hledáte něco „lehčího“, koukněte na ostatní brownies zde na blogu…
Tak neváhejte jakmile budete mít cestu okolo Karlína, vystupte na zastávce Urxova a v Etapě se zastavte na něco dobrého!
![](http://www.chefmum.cz/domains/chefmum.cz/wp-content/uploads/2020/05/272AAE47-A07A-42B8-8692-6E97FB9D0E8D-1024x678.jpeg)
![](http://www.chefmum.cz/domains/chefmum.cz/wp-content/uploads/2020/05/292513A0-A4D5-4B30-BAAD-55C931C9FFE8-1024x678.jpeg)
Napsat komentář