Chef MUM

Milovnice dobrého jídla, hezkých fotek a svého malého raubíře ❤️

Mandlový korpus (Lowcarb cake)

Hledáte ten nejlepší recept na bezlepkový a současně nízkosacharidový korpus, díky kterému byste vykouzlili skvělou buchtu nebo dort? Už se nemusíte pídit, tenhle recept je zkrátka nej…

Kdo sledujete Chef MUM i na Instagramu, tak jste mohli zachytit mou několikatýdenní snahu o vychytání toho nejlepšího těsta na dort pro mého raubíře… Výsledek opravdu stojí za to, takže se tento recept zařadil na seznam našich oblíbených rodinných …

Recept

forma na dort o průměru cca 22cm

  • 6 šťastných vajíček
  • 120g Lučiny/Paloučku/Žervé
  • 50g rozpuštěného másla
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • bezfosfátový prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 250g mandlové mouky
  • sladidlo dle chuti

Postup

Všechny tekuté ingredience důkladně rozmícháme (v mixéru typu G21 je to záležitost sekund), následně přidáme zbytek surovin. Pečeme ve vymazané formě cca 35minut na 180st.

Tip: Sladit nemusíte vůbec a když už, zohledňujte, kdo bude korpus jíst 😉– my jsme třeba pro sladší variantu na narozeninovou oslavu dali sladidla cca 60g…


Lowcarbcake Recipe: 6 happy eggs; 120g Gervais; 50g of melted butter; 2 teaspoons of vanilla extract; baking powder; pinch of salt; 250g almond flour ; sweetener

 

Comments

comments

2 Comments

  1. Dobrý večer, můžete mi prosím říct kolik toho prášku do pečiva? Děkuji

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Chef MUM

Theme by Anders NorenUp ↑

Close