Skvěle chutnající bezlepkové knedlíky připravené během pár minutek? Základní ingredience a spokojení strávníci, právě takové jsou naše oblíbené „koko-noky“…

Knedlíky jsem doma připravovala vždycky výjimečně. A příprava bezlepkové nízkosacharidové varianty byla opravdu oříškem. Využití psyllia (za skvělé rady patří dík LC skupině na Facebooku) dělá divy a v kombinaci s kokosem vzniklo skvělé těsto, se kterým je radost pracovat!


Recept

pro 4 osoby                                                                                                                                                                                     

  • 500 g tučného tvarohu z vaničky
  • cca 200 – 220 g mletého kokosu
  • 4 vejce
  • 4 vrchovaté lžíce psyllia
  • špetka soli

Postup

Kokos si s psylliem nameleme najemno a smícháme jej se všemi ostatními ingrediencemi. Těsto necháme chvíli odpočinout, následně tvoříme tvary dle našich představ (nejrychlejší a u nás nejoblíbenější variantou jsou malinké noky, které pak servírujeme se zakysanou smetanou a ovocem), případně těsto plníme čerstvým ovocem. Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě cca 3-5 min dle velikosti. Na talíř dochutíme dle chuti. Dobrou chuť

Tip: Připravujete si do práce jídlo den předem? Tak právě pro Vás jsou tyto knedlíky ideální – i druhý den jsou skvělé!


Lowcarb dumplings – Recipe: 500 g of fat curd;  200-220 grams of milled coconut; 4 eggs; 4 spoons of psylia; pinch of salt

Comments

comments