Chef MUM

Milovnice dobrého jídla, hezkých fotek a svého malého raubíře ❤️

Domácí želé bonbóny (Gumdrops)

Originální dárek nebo zdravá alternativa sladkosti pro Vaši rodinu? Přesně takové jsou domácí želé bonbóny. Jejich příprava je snadnější než byste si mysleli, tak vzhůru do toho!

I když jsme dlouho odolávali vnějšímu tlaku, stejně nastal den, kdy mého syna začaly velmi zajímat gumoví medvídci a podobné ňamky… U nás doma průmyslově vyráběné sladkosti nevedeme, takže jsem neváhala vrhla se do výroby domácích „žužu“. Několikrát jsem zkoušela variantu s agarem, ale nikdy to nebylo ono. Na radu povolaných (Jany Dell-Plotnarkové a Kateřiny Gallinové) zakoupila kvalitní želatinu a výsledky jsou skvělé!

Na Vaše žádosti doplňuji informaci, že želatinu od Great Lakes je možné koupit v Čechách z webu Paleodoupě, anebo levněji z ciziny z webu ihealth.com


Recept

na cca 40 ks větších bonbónů

  • 250 ml tekutého základu (ovocné smoothie/kvalitní džus/kokosové mléko s ovocnou přísadou)
  • 3,5-4 lžíce (cca 45g) kvalitní želatiny (např. Great Lakes)
  • případně koření dle chuti (skořice, kardamon, zázvor atd.)

Postup

Do kastrůlku (s ideálně silnějším dnem) přidáme tekutý základ bonbonů a cca 3,5 až 4 lžíce želatiny. Směs necháme min 5 minut odpočinout, aby se želatina nasákla tekutinou a následně se nám snáze rozehřála. Směs pak pomalu zahříváme a mícháme, tak aby se nám želatina dokonale rozpustila (směs by neměla dosáhnout bodu varu). Následně naplníme formičky dle naší volby a necháme bonbóny ztuhnout. Bonbóny nám vydrží v chladničce max 7 dní. Dobrou chuť

Tip: Doporučuji tekutý základ bonbónů ochutnat hned na začátku – pokud by se Vám zdál málo sladký, přidejte navíc třeba lžíci švestkového sirupu nebo trochu stéviového extraktu…


Gumdrops – Recipe: 250 ml of liquid base (fruit smoothie / quality juice / coconut milk); 4 tablespoons of high quality gelatin; spice to taste (cinnamon, cardamom, ginger, etc.)

 

Comments

comments

3 Comments

  1. Dobrý den, ráda bych se zeptala, za jak dlouho Vám bonbóny v ledničce ztuhnou? Dělala jsem a ani přes noc neztuhlo 😕 Oproti návodu jsem na konci dala na doslazeni trochu javorového sirupu – mohlo by to být tím? Děkuji za odpověď. S pozdravem Petue

    • Markéta

      6.9.2018 at 8:06

      Dobrý den, tuhne to velmi rychle – v řádu minut, maxpůl hodiny. Jakou jste použila želatinu? Ten javorový sirup by mohl být také na vině.

      • Už jsem přišla na to, proč mi to neztuhlo. Místo želatiny jsem objednala kolagen 🙈 nyní už vše ok🙂 díky za odpověď 😉

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2018 Chef MUM

Theme by Anders NorenUp ↑

Close
Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).