Chef MUM

Milovnice dobrého jídla, hezkých fotek a svého malého raubíře ❤️

Pizza bez mouky (Lowcarb pizza)

Bezlepková pizza? Skoro bez sacharidů? Je to snazší, než si myslíte! Doma máme konečně po mnoha pokusech favorita, tak neváhejte a vzhůru do pečení!

Bezlepkovou pizzu jsme zkoušeli dělat z květáku, cukety, lněného semínka, ale výsledek nikdy nebyl tak tenký a křupavý, aby mě to nadchlo. Variantě základu z tvrdého sýra jsme se také vyhýbali (poměrně slaný výsledek) a až varianta s mozzarellou je pro nás ta pravá!

Tip: Základ těsta je možné připravit dvěma způsoby, a to buď pozvolným rozehříváním mozarelly na pánvičce, nebo případně intenzivním zahřátím v mikrovlnné troubě. Obě varianty vedou ke stejnému výsledku. Pokud spěcháte, jenom smíchejte suroviny a naneste je v tenké vrstvě na pečící papír 😉

Recept

na 1 pizzu o průměru cca  35 cm

  • 170 g mozzarelly
  • cca 80-85 g rozmixovaných mandlí nebo mandlové mouky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 vejce
  • zarovnaná lžička himalájské soli (pokud chystáte pro malé děti, klidně vynechte)
  • sušené koření dle chuti (rozmarýn/tymián/česnek atd.)
  • obloha dle Vaší volby
  • na zakápnutí Extra panenský olivový olej

Postup

Při přípravě těsta na pánvičce: Mozzarellu si nadrtíme v kuchyňském robotu nadrobno a společně se 2 lžícemi zakysané smetany ji pomalu rozehřejeme na pánvičce v jemnou směs. Postupně přidáme rozmixované mandle, sůl a bylinky dle naší chuti, po odstavení z plotny vmícháme do těsta vajíčko.

Při přípravě těsta v mikrovlnce:  Mozzarellu si nadrtíme v kuchyňském robotu nadrobno, přidáme mandlovou mouku a 2 lžíce zakysané smetany, sůl a směs promícháme. V míse vhodné do mikrovlnky necháme těsto prohřát na plný výkon 1 minutu. Chvíli jej pak necháme odpočinout a znovu jej prohřejeme na plný výkon cca 30 sekund. Směs důkladně promícháme, dochutíme bylinkami a vmícháme vajíčko.

Další postup společný pro obě varianty: Těsto důkladně propracujeme a mezi 2 listy pečícího papíru vyválíme do tvaru a požadované tloušťky, těsto propícháme vidličkou. Korpus pečeme dozlatova při cca 13 min při 220st, poté ozdobíme oblohou dle naší chuti a pizzu dopečeme 5-10 min. Pizzu podáváme s čersvým salátem a zakápnutou extra panenským olivovým olejem. Dobrou chuť


Lowcarb pizza – Recipe: 170 g grated mozzarella cheese, 85 g almond meal/flour, 2 tbsp cream fraiche, 1 egg, salt to taste, your choice of toppings

Comments

comments

8 Comments

  1. Zdeňka Matoušková

    26.11.2018 at 18:05

    Dobrý den, děkuji za recept. Držím lowcarb dietu, takže používám pouze mandlovou nebo kokosovou mouku. Je někdy dost těžké vymyslet něco nového, vaše pizza byla super a recept s variantami přípravy byl jednoduchý. Chutnala dokonce i manželovi, který preferuje stravu typu knedlo vepřo zelo 😀

  2. Dnes jsme zkusili pizzu a byla vynikající! Moc děkuji za nápad, určitě si vás ukládám! 🙂 A budu sledovat další recepty..

    • Markéta

      1.5.2019 at 21:44

      Dobrý den, to jsem moc ráda! Koukala jsem na Vaši tvorbu na Fleri, jste skvělá! Asi si něco objednám pro radost 😉

  3. testo bylo hoodne řídké, čím by to mohlo být?

    • Markéta

      1.5.2019 at 21:37

      Dobrý den, záleží, jakou mozzarellu jste použila. Z našich zkušeností, pokud je to ta na strouhání, tak těsto nemá tendenci se roztékat…

  4. Super. Chutná dětem i mě😜

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2019 Chef MUM

Theme by Anders NorenUp ↑

Close