Podzim je v plném proudu a k němu už neodmyslitelně patří dýně. A protože je dýně Hokkaidó přirozeně sladká a má skvělou krémovitou konzistenci, pustili jsme se doma do experimentování a výsledné brownies opravdu stojí za to!

Receptů jsem nakonec pro Sklizeno vyzkoušela více… a protože by byla škoda nepodělit se o veganskou a neveganskou verzi, přináším Vám recept na tuhle dobrotu rovnou ve dvou variantách….

Základ receptu tvoří dýňové pyré, to si připravíte tak, že dýni vydlabete, rozkrájíte na větší kusy a dáte ji péct do trouby na cca 15min při 180st… Pak stačí jen sloupnout slupku a rozmixovat změklou dýni na pyré.

Recept

První varianta – bezlepková veganská verze

Druhá varianta – bezlepková verze

Postup

Všechny ingredience společně smícháme v hustější těsto. To naneseme na pečící papír (brownies jsem pekla ve formě 24 x 24 cm) a pečeme cca 20-25 min na 180st. Před vyndáním z trouby ještě zkontrolujeme propečenost  špejlí. Podáváme ideálně vychlazené, třeba s kopečkem šlehačky a hrstí lesního ovoce. Dobrou chuť.

Tip: Zbylo Vám pár lžic dýňového pyré a nevíte kam s ním? Naneste jej na brownies ještě před pečením, vršek brownies pak bude mít krásně oranžovou barvu!

Mlsáte rádi zdravě? Podívejte se na mé další tipy na lehké dezerty zde>>>


Pumpkin brownies Recipe300 g of pumpkin puree, 100g butter, 80 g of cocoa powder, 2 eggs, 4 tablespoons of sweetener, 2 teaspoons of baking powder, spoon of vanilla extract or vanilla sugar, a pinch of salt.

Comments

comments