Chef MUM

Milovnice dobrého jídla, hezkých fotek a svého malého raubíře ❤️

Avokádová „nutella“ (Avocado nutella)

Taky jste si mysleli, že pomazánky typu Nutella jsou pro Vás tabu? Že to zkrátka nemůže fungovat bez cukru a palmového oleje? Tenhle můj rychlý recept zvládne i ten nejobyčejnější mixér a garantuji Vám, že se budete oblizovat až za ušima❤️…

Sladkým pomazánkám se snažím vyhýbat, každý rok děláme zásoby džemu s minimem přidaného cukru (nejen maminky tenhle recept vloni v sezóně ocenily), ale přeci jenom nezastírám, že občas je mi teskno po něčem čokoládovém… Na pravou domácí nutellu plnou lískových oříšků se chystám dlouho, tahle improvizace je sice vhodná k okamžité spotřebě (v lednici vydrží max 2 dny), ale garantuji Vám, že nebude problém sníst připravené množství hned 😉


Recept (pro 2 osoby):

  • 1 avokádo
  • 1 banán
  • 2-3 lžíce nepraženého kakaa (čím víc přidáte, tím bude pomazánka kakaovější)
  • 1,5 lžíce mandlového másla
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • případně stévie či jiné sladidlo (sirupy či jiné) dle chuti

Postup:

Zralé avokádo a banán si oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme do mixovací nádoby. Přidáme ostatní ingredience a mixujeme do hladké konzistence. Pomazánku podáváme na lívanečcích, waflích či třeba plátcích čerstvého ovoce. Dobrou chuť 😉


 Avocado nutela – Recipe (for 2 persons):

  • 1 avocado
  • 1 banana
  • 2-3 tablespoons of raw cocoa powder
  • 1.5 tablespoons of almond butter
  • 2 tablespoons of coconut oil
  • stevia to taste

Comments

comments

2 Comments

  1. Dobrý den, může se mandlové máslo zaměnit za obyčejné máslo?
    Děkuji.
    Šmídová

    • Markéta

      6.9.2018 at 7:38

      Dobrý den, jestli netrváte na nízkosacharidové variantě, zaměňte raději za rozmixovaný banán 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2019 Chef MUM

Theme by Anders NorenUp ↑

Close