Medvědí česnek lze do rissota dostat v mnoha formách (celé listy/kousky/máslo s medvědím česnekem), já si vybrala možnost přidání „medvědího“ smoothie, které jsem si během chvilky připravila ve mixéru.

Recept

na 2 porce

  • hrnek rýže arborio
  • hrst najemno nastrouhaného parmesánu/Gran Moravie
  • 0,5 dcl kvalitního bílého vína (pro děti vynechte 😉)
  • cca 0,5l kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 menší cibule (šalotka)
  • lžíce másla
  • sůl a pepř
  • velká hrst medvědího česneku

Postup

Na másle do zlata zpěníme najemno nakrájenou šalotku (cibulku), následně přidáme rýži a rychle ji osmahneme. Na tento základ vlijeme bílé víno a počkáme cca 30 sec, než se tekutina zredukuje. Postupně přidáváme kuřecí vývar, rissoto mícháme, aby se nepřichytilo. Na závěr vaření (cca 15 min) přidáme hrst parmezánu, trochu másla. Medvědí česnek si rozmixujeme s malým množstvím vody (pokud máte výkonný mixér typu G 21, bude to rychlovka). Toto „smoothie“ přidáme do rissota až na úplný závěr (jinak by nám rychle ztratil silnou chuť a čerstvou zelenou barvu). Podáváme s hoblinkami parmezánu. Dobrou chuť😉


Risotto with wild garlic – Recipe: cup of arborio rice, handful of grated Parmesan, 0.5 dl white wine quality,  0.5 l of chicken broth, 1 small onion (shallot), spoon of butter, salt and pepper, large handful of wild garlic

Comments

comments