Tento základní recept Vám umožní alespoň na pár týdnů (až měsíců) uchovat barvu a chuť medvědího česneku. Pestem zdobte třeba zeleninové krémy, saláty, těstoviny nebo rozpečené bagetky👍


Recept

objem skleničky cca 270ml

  • cca 3 hrsti umytého medvědího česneku
  • cca 1 hrst nastrouhaného parmesánu (nebo Gran Moravie)
  • lžička soli
  • olivový olej dle potřeby
  • štáva z citrónu a oříšky dle chuti

Postup

Všechny ingredience postupně zmixujeme do nám vyhovující konzistence. Chuť pesta lze ozvláštnit přidáním oříšků či citrónové šťávy. Dobrou chuť 😉

Zajímají Vás i další recepty z medvědího česneku, koukněte se na ně zde>>>


Pesto of wild garlic – Recipe (for about 270 ml glass of pesto): about 3 handful of wild garlic, about 1 handful grated Parmesan (or Gran Moravia), teaspoon salt, lemon juice and nuts to taste

Comments

comments