Tento základní recept Vám umožní alespoň na pár týdnů (až měsíců) uchovat barvu a chuť medvědího česneku. Pestem zdobte třeba zeleninové krémy, saláty, těstoviny nebo rozpečené bagetky👍
Recept
objem skleničky cca 270ml
- cca 3 hrsti umytého medvědího česneku
- cca 1 hrst nastrouhaného parmesánu (nebo Gran Moravie)
- lžička soli
- olivový olej dle potřeby
- štáva z citrónu a oříšky dle chuti
Postup
Všechny ingredience postupně zmixujeme do nám vyhovující konzistence. Chuť pesta lze ozvláštnit přidáním oříšků či citrónové šťávy. Dobrou chuť 😉
Zajímají Vás i další recepty z medvědího česneku, koukněte se na ně zde>>>
Pesto of wild garlic – Recipe (for about 270 ml glass of pesto): about 3 handful of wild garlic, about 1 handful grated Parmesan (or Gran Moravia), teaspoon salt, lemon juice and nuts to taste
Napsat komentář