Uvažujete zda udělat dort na oslavu doma? Neváhejte, tenhle RAW dort je chuťově výborný a lákající pohledem k ochutnání… Náš malý s ním oslavil své druhé narozeniny a do druhého dne z něj nezbyl ani drobeček❤️
Jestli jste i Vy podlehli kouzlu RAW desertů, jukněte na další mé další RAW recepty zde>>>
Tipy k přípravě:
- dortovou formu doporučuji vystlat pečícím papírem a boky formy vytřít kokosovým olejem
- je důležité si všechny ořechy předem namočit (min 2 hod, většinou nechávám přes noc)
- pokud chcete dosáhnout dokonalého rozmixování datlí, je nutné si je předem namočit
- vodu pro namáčení ořechů a datlí je nutné pravidleně vyměňovat (pokud si ořechy namáčíte ráno, doporučuji ji do večera vyměnit 3x), na konci budete mít po okapání dokonale připravené suroviny
- pokud nedisponujete úplně výkonným mixérem, je možné si pomoci pokrájením namočených datlí na menší kousky
- jako sladidlo jsem použila kombinaci stévie a agávového sirupu, fantazii se ale meze nekladou😉
- pokud se Vám nechce dělat poleva z kakaa, sirupu a kokosového oleje, lze samozřejmě použít kombinaci rozpuštěných pár kostiček vysokoprocentní čokolády a kokosového oleje
Jestli jste ještě nezkoušeli ořechy před konzumací namáčet, tak na nic nečekejte. Nejenže se ořechy „aktivují“, jsou stravitelnější, trochu naberou na objemu… ale hlavně chutnají božsky!
Recept (dortová forma o průměru cca 21 cm):
Na korpus:
- cca 1,5 hrnku ořechů (vlašské, mandle či třeba lískové)
- 0,5 hrnku strouhaného kokosu (či kokosové mouky)
- 80 g datlí
- 2 lžíce kakaa či karobu
- 1 lžíce stévie či sladidla dle Vašeho výběru
- a navrch cca 1-2 banány na mezivstvu
Na krém:
- 200 g kešu ořechů
- 1-2 banány
- 20 g datlí
- půl hrnku kokosu
- 3 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce stévie či sladidla dle Vašeho výběru
Na polevu:
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce sladidla (oprimálně tekuté konzistence)
Postup:
Namočíme si předem všechny ořechy a datle, před mixováním je necháme důkladně okapat. Suroviny na korpus zmixujeme na hutnou hmotu, kterou rozvrstvíme do formy. Na tuto korpusovou vrstvu naklademe plátky banánů a formu vložíme do mrazáku.
Všechny ingredience na krém důkladně rozmixujeme, dosladíme dle chuti a rozvrstvíme na zchladlý korpus s banány. Opět dáme zchladit do mrazáku.
Kokosový olej lehce zahřejeme a rozmícháním kakaa a sirupu vytvoříme polevu, kterou naneseme na krémovou vrstvu dortu.
Dort uchováváme v chladničce a spotřebujeme jej do 2 dnů.
Dobrou chuť 😉
Raw cocoa-coconut cake – Recipe (diameter of cake about 21 cm):
On the body:
- 1.5 cup of nuts (walnuts, almonds or hazelnuts)
- 0.5 cup grated coconut (or coconut flour)
- 80 g dates
- 2 tablespoons of cocoa or carob
- 1 tablespoon or stevia sweetener of your choice
- 1-2 bananas to the top
On Cream:
- 200 g cashew nuts
- 1-2 bananas
- 20 g dates
- ½ cup coconut
- 3 tablespoons of coconut oil
- 2 tablespoons or stevia sweetener of your choice
At the topping:
- 2 tbsp cocoa
- 2 tablespoons coconut oil
- 2 tablespoons of sweetener
0 Comments
1 Pingback