Chef MUM

Milovnice dobrého jídla, hezkých fotek a svého malého raubíře ❤️

Cuketové chipsy (Zucchini chips)

Protože cuketová sezóna ještě nekončí a my doma experimentujeme o sto šest, přináším Vám tentokrát recept na skvělé lehké zobání, které si užijete bez výčitek a  které zmizí rychlostí blesku 😉


Pár tipů k receptu:

  • v receptu používám sušený česnek, do obalovacích směsí ho mám raději než ten čerstvý (i můj žlučník ho snáší o něco lépe), nicméně samozřejmě můžete použít i nadrobno nasekaný čerstvý česnek
  • vždycky se u nás najde kousek tvrdšího pečiva, takže strouhanku si připravuji vždy čerstvou 👍
  • obalovací směs doporučuji před použitím ochutnat a doladit k obrazu svému 😉

Množství surovin pro recept záleží na velikosti cukety a Vašich chutích, berte je tedy tentokrát orientačně 😉…


Recept

na 1 střední cuketu, cca 2 plechy cuketových chips

  • 1 střední cuketa
  • 1 hrnek strouhanky (pro lowcarb verzi nahraďte 1/2 hrnku mandlové mouky)
  • hrst najemno nastrouhaného parmazánu nebo Gran Moravie
  • 3 lžíce najemno nařezané bazalky
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky pepře
  • 1-2 vajíčka (pokud máte větší vajíčko, bude Vám s největší pravděpodobností stačit jen 1)

Postup

Cuketu si nakrájíme na tenké plátky (cca 2-4 mm), otřeme přebytečnou vodu. Vajíčko si rozšleháme vidličkou v misce. V druhé misce si smísíme zbytek ingrediencí (strouhanku, parmezán a koření), důkladně promícháme. Každý plátek cukety namočíme ve vajíčku a obalíme připravenou směsí z obou stran. Obalené cuketové plátky klademe na pečící papír. Pečeme cca 15 min na 210st (v případě horkovzdušné trouby na 180-190st). Podáváme s jogutovým dipem. Dobrou chuť 😘

Odkaz na videorecept na Facebooku zde 😉


Zucchini chips Recipe (for 1 medium zucchini): 1 medium zucchini, 1 cup bread crumbs or 0.5 cup almond flour, a handful of finely grated Parmesan or Gran Moravia, 3 tablespoons finely sliced basil, 1 chili pepper, 1 tablespoon garlic powder, 1 teaspoon salt, 2 pinches of pepper, 1-2 eggs (if you have a larger egg, you will most likely only need 1)

Comments

comments

1 Comment

  1. I like this site – its so usefull and helpful

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Chef MUM

Theme by Anders NorenUp ↑

Close