Protože cuketová sezóna ještě nekončí a my doma experimentujeme o sto šest, přináším Vám tentokrát recept na skvělé lehké zobání, které si užijete bez výčitek a které zmizí rychlostí blesku 😉
Pár tipů k receptu:
- v receptu používám sušený česnek, do obalovacích směsí ho mám raději než ten čerstvý (i můj žlučník ho snáší o něco lépe), nicméně samozřejmě můžete použít i nadrobno nasekaný čerstvý česnek
- vždycky se u nás najde kousek tvrdšího pečiva, takže strouhanku si připravuji vždy čerstvou 👍
- obalovací směs doporučuji před použitím ochutnat a doladit k obrazu svému 😉
Množství surovin pro recept záleží na velikosti cukety a Vašich chutích, berte je tedy tentokrát orientačně 😉…
Recept
na 1 střední cuketu, cca 2 plechy cuketových chips
- 1 střední cuketa
- 1 hrnek strouhanky (pro lowcarb verzi nahraďte 1/2 hrnku mandlové mouky)
- hrst najemno nastrouhaného parmazánu nebo Gran Moravie
- 3 lžíce najemno nařezané bazalky
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžička soli
- 2 špetky pepře
- 1-2 vajíčka (pokud máte větší vajíčko, bude Vám s největší pravděpodobností stačit jen 1)
Postup
Cuketu si nakrájíme na tenké plátky (cca 2-4 mm), otřeme přebytečnou vodu. Vajíčko si rozšleháme vidličkou v misce. V druhé misce si smísíme zbytek ingrediencí (strouhanku, parmezán a koření), důkladně promícháme. Každý plátek cukety namočíme ve vajíčku a obalíme připravenou směsí z obou stran. Obalené cuketové plátky klademe na pečící papír. Pečeme cca 15 min na 210st (v případě horkovzdušné trouby na 180-190st). Podáváme s jogutovým dipem. Dobrou chuť 😘
Odkaz na videorecept na Facebooku zde 😉
Zucchini chips – Recipe (for 1 medium zucchini): 1 medium zucchini, 1 cup bread crumbs or 0.5 cup almond flour, a handful of finely grated Parmesan or Gran Moravia, 3 tablespoons finely sliced basil, 1 chili pepper, 1 tablespoon garlic powder, 1 teaspoon salt, 2 pinches of pepper, 1-2 eggs (if you have a larger egg, you will most likely only need 1)
14.8.2016 at 4:41
I like this site – its so usefull and helpful