Chef MUM

Milovnice dobrého jídla, hezkých fotek a svého malého raubíře ❤️

Vláčné mrkvové sušenky (Smooth carrot cookies)

K pečení domácích sušenek jsem se odhodlávala dlouho. Trošku mě děsila přestava množství práce a nejistého úspěchu u mého nejmladšího testovače. Když jsem si pořídila sadu razítek na sušenky, nebyla už cesta zpět… A tak začala naše první sušenková sezóna 😉

DSC_0706

Sušenky jsou opravdu minimálně sladké, cukru či sladidla můžete přidat dle chuti 😉

Recept

  • 220 g špaldové mouky
  • 200g mrkve
  • 80g másla
  • 2 lžíce mléka
  • 5 lžic sladila dle Vaší volby (já použila 2 lžíce agávového sirupu a 3 lžíce kokosového cukru)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička kůry z BIO citrónu

Postup

Čerstvou mrkev rozmixujeme s rozpuštěnými máslem, mlékem a agávovým sirupem na hladkou kaši (mrkev samozřejmě můžete alternativně i najemno nastrouhat, ale díky „mrkvové pastě“ se Vám budou lépe vykrajovat tvary sušenek 😉). Spolu s dalšími ingrediencemi vypracujeme těsto, jehož konzistence se bude blížit lineckému. Z těsta si vytvarujeme váleček, který zabalíme do potravinové fólie a dáme chladit na min. 2hod do lednice. Těsto poté rozdělíme na 2 poloviny, které rozválíme na tloušťku maximálně 4 mm (čím je těsto tlustší, tím budou vláčnější výsledné sušenky). Vykrajume tvary dle našich představ, pokud využijeme razítek na zdobení povrchu sušenek, doporučuji „ozdobené“ sušenky před pečením ješte 20 min zchladit v ledničce. Pečeme cca 15min na 180st. Dobrou chuť 😉

Pokud nechcete sušenky klasicky „placaté“, ale vystačíte si třeba s malými bochánky, můžete je třeba ozdobit vytlačením vzorku vidličky…


Smooth carrot cookiesRecipe: 220 g spellt flour, 200 grams of carrots, 80 g butter, 2 tablespoons milk, 2 tablespoons agave syrup, 3 tablespoons sugar cane, 2 teaspoons baking powder, 1 teaspoon BIO lemon rind

DSC_0711DSC_0712DSC_0713

Comments

comments

2 Comments

  1. Barbora Ondrejka

    2.10.2018 at 11:39

    Dobrý den, vyzkoušela jsem vaše sušenky, nevím, kde jsem udělala chybu, ale vyšli z toho spíše takové nabubřelé koláčky, nekřupavé. Do sušenek to má opravdu daleko . Recept jsem dodržela přesně. Přesto nedopadli podle očekávání.Nejsou to první sušenky, které jsem pekla, proto jsem se trochu podivila takovém množství kypřícího prášku a Péct při 180° mi bylo také divné. Sušenky se mají spíše sušit tzn. při 160° 20 min. max. U nás se sušenky pečou velmi často, zkoušela jsem mnoho druhů všechny vyšly v pořádku, bohužel u tohoto jsem narazila.

Napsat komentář: Barbora Ondrejka Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2019 Chef MUM

Theme by Anders NorenUp ↑

Close