RAW desertů jsem už připravila hodně. Tento dort si nás ale získal na první ochutnání a jeho skvělá konzistence vyloženě vybízí k jeho otestování i ze strany „RAW nepolíbených“ gurmánů… Tak proveřte stav zásob ořechů a datlí a vzhůru do toho 😉


RAW strava (úprava potravin do 42st) je v módě. U stravou nevyhraněných lidí vítězí z tohoto přístupu zejména RAW deserty. Ani my nejsme výjimkou a alepoň jednou měsíčně si nějakou tu dobrotu bez lepku, cukru, laktózy a vajec rádi připravíme. Tady na blogu také najdete náš milovaný podzimní recept na RAW dort s jablky 😉

Ořechy jsem zvětšiny použila domácí vlašské, doplnila jsem je mandlemi. Množství sladidla záleží na Vaší chuti, těsto i krém můžete průběžně ochutnávat a vyladit k vlastní spokojenosti…

Pokud nemáte extra výkonný vysokorychlostní mixér, doporučuji z opatrnosti raději datle předem pokrájet (rády ničí mixérům nože).


Recept (dortová forma o průměru cca 21cm, hrnek pro odměřování o objemu cca 250ml):

Na korpus:

  • hrnek datlí (cca 150g)
  • hrnek ořechů (cca 170g)
  • 1lžíce agávového sirupu (lze samozřejmě použít i jiné sladidlo)

 

Na krém:

  • 2 banány
  • 1 avokádo
  • 1 hrnek kešu ořechů (cca 150g)
  • 3 lžíce agávového sirupu (lze samozřejmě použít i jiné sladidlo)
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 6 lžiček kakaa

Postup:

Všechny ořechy si dáme dopředu namočit na min 2h, před jejich mixováním je zbavíme přebytečné vody. Ingredience na korpus dortu rozsekáme v mixéru, vzniklou směs poté nandáme do formy (ideálně vystlané pečícím papírem). Ingredience na krém je nutné mixovat delší čas (s přestávkami cca 2-3min), aby vznikla hladká směs. Krém rovnoměrně naneseme na ořechovo-datlový korpus dortu a dort dáme chladit ve formě na optimálně 2h do mrazáku. Před konzumací necháme dort chvíli povolit na pokojové teplotě, dále jej uchováváme v chladu. Podáváme sypané kakaem a zdobené ovocem. Dobrou chuť😉

Odkaz na videorecept na Facebooku zde 😉

 


RAW Chocolate-banana cakeRecipe (diameter of cake 21 cm, mug´s volume 250 ml):

On the body:

  • Mug dates (about 150 grams)
  • Cup of nuts (about 170 grams)
  • 1 tablespoon agave syrup (or other sweetener)

On Cream:

  • 2 bananas
  • 1 avocado
  • 1 cup cashews (about 150 grams)
  • 3 tablespoons agave syrup (or other sweetener)
  • 4 tablespoons of coconut oil
  • 6 teaspoons cocoa

RAW1

RAW3

RAW5

Comments

comments