Chef MUM

Milovnice dobrého jídla, hezkých fotek a svého malého raubíře ❤️

Rebarborová bezlepková buchta (Rhubarb gluten-free cake)

Sezóna rebarbory je opět zde a já Vám přináším svůj odlehčený recept na rebarborovou buchtu. Pokusů při jeho tvorbě bylo více, ale tento chuťově zvítězil 😉

K rebarboře ještě uvádím informaci, že vzhledem k jejímu vysokému obsahu kyseliny šťavelové není vhodná pro děti mladší 8 let (aby se malý nezlobil, udělala jsem pro něj verzi této buchty s tvarohem – aby se to na blogu nemíchalo, recept na tvarohovou bezlepkovou buchtu najdete zde>>>).


Recept (hrnek o objemu 0,25l, plech o velikosti cca 25x30cm)

  • 2 vejce
  • 80g kokosového/třtinového cukru (nebo jiného sladidla)
  • 0,5 balíčku BIO vanilkového cukru
  • 70g másla nebo kokosového oleje
  • 2 hrnky hladké pohankové mouky
  • 150g jogurtu
  • 1 pečící prášek bez fosfátů
  • cca 500g rebarbory

Na posyp:

  • 50g másla
  • 70g pohankové mouky
  • 40g kokosového/třtinového cukru
  • 40g ovesných bezlepkových vloček
  • 10g agávového sirupu nebo sirupu dle Vaší volby
  • BIO vanilkový cukr dle chuti

Postup:

Všechny ingredience společně smícháme (pokud použijeme máslo, musíme si jej nejprve roztavit). Těsto rozprostřeme na pečící papír na plech (lze udělat i variantu do kulaté formy, v tom případě doporučuji pracovat s cca 1/2 množstvím surovin).

Rebarboru si oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, následně ji rovnoměrně rozmístíme na těsto. Máslo pro posypku si roztavíme, postupně promícháme se všemi zbylými ingrediencemi, konzistenci si vyladíme dle potřeby (směs by se měla drolit 😉). Nakonec naneseme na těsto s rebarborou.

Pečeme cca 25min při 180st.

Dobrou chuť 😉


Rhubarb gluten-free cakeRecipe (baking form about 25x30cm):

  • 2 eggs
  • 80 g cane sugar (or other sweetener)
  • 0.5 package BIO vanilla sugar
  • 70g butter or coconut oil
  • 2 cups buckwheat flour
  • 150g yogurt
  • 1 baking powder without phosphates
  • about 500 grams of rhubarb

Sprinkle on:

  • 50g butter
  • 70g buckwheat flour
  • 40 grams of sugar cane
  • 40 g of gluten-free oat flakes
  • 10 g agave syrup
  • BIO vanilla sugar to taste

Comments

comments

3 Comments

  1. Petra Pan

    10.6.2016 at 11:04

    Krásny recept :-)! Len nemám predstavu aké množstvo tej pohánkovej múky sa myslí tými dvoma hrnčekmi – nie som totiž veľmi zbehlá v pečení 😉 Dakujem! Petra

    • Markéta

      10.6.2016 at 12:20

      Dobrý den, díky za Váš komentář a zájem. Většinou v receptech uvádím velikost odměrky, tady mi to uniklo – je to hrneček o objemu 250ml/0,25l. Do receptu jsem to doplnila. Ať se Vám dílo podaří a dejte třeba vědět, jak Vám koláč chutnal 😉

      • Petra Pan

        15.6.2016 at 23:52

        Velmi pekne ďakujem za odpoveď. Pustila som sa do pečenia este pred Vašou odpoveďou. Použila som menší hrnček a výsledok dopadol veľmi dobre, aj keď som navrch nerobila drobenkovú posýpku… Ako celiatik sa teším každému receptu ktorý je prirodzene bezlepkový a navyše tak chutný ako od Vás. Vďaka!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2019 Chef MUM

Theme by Anders NorenUp ↑

Close