Letos mě čeká již třetí sezóna domácího zmrzlinování. A protože si dnešní slunečný den vyloženě říkal o chladivé osvěžení, přináším Vám tentokrát recept na naši oblíbenou krémovou ovocnou zmzlinu.

V receptu využiji ovocného pyré, báječně Vám poslouží čerstvě připravené ovocné smoothie ze sezónního ovoce , dětské neslazené jednodruhové přesnídávky, anebo rozmražené pyré z meruněk, malin či třeba rybízu…

Tipy:

  • konečnou konzistenci zmrzliny dolaďte přidáním mléka dle Vaší volby – směs, kterou budete mrazit by měla mít jemně krémovitou strukturu
  • pokud byste chtěli připravit krémovou zmrzlinu ve veganské verzi, místo mascarpone využijte buď 3 lžic kešu másla nebo na krém rozmixované hrsti předem namočených kešu ořechů


Recept

na cca 400ml zmrzliny

  • 250g ovocného pyré
  • 100g mascarpone/tvarohu/kešu másla
  • ovoce , ořechy či sirup na ozdobu

Postup

Připravíme si ovocné pyré a společně s mascarpone jej spojíme v hladký krém (můžeme buď využít mixéru, ručního šlehače či metly).  Směs dáme buď zpracovat do zmrzlinovače, anebo ji na několik hodin umístíme do mrazáku (promíchávat doporučuji  několikrát do hodiny), případně využijeme formiček na nanuky. Dobrou chuť 😉

Videorecept s přípravou této domácí zmrzliny najdete zde>>>


Creamy fruit ice cream without sugar Recipe (per 400 ml of ice cream): 250 g fruit puree (apricot/strawberries…); 100g mascarpone or cashew cream; fruit and nuts for garnish

Comments

comments