Můj další snídaňový tip je evergreenem internetu… Dlouho jsem odolávala, než jsem se do něj pustila, ale jak jsme jednou ochutnali, byla to „láska na první pohled“. Tak si zkuste během minutky ráno tenhle zázrak připravit a uvidíte, že to stojí za to…

U mugcaku je důležitá konzistence těsta (ne příliš hutná ani vodnatá). Dále pro jednoduché vyklopení z formičky (nejčastěji hrnečku či misky) doporučuji vymazání předem kokosovým olejem (btw. i ten hrneček se potom lépe myje 😉). Ingrediencím se meze nekladou, místo mléka můžete použít jogurt či tvaroh, taktéž ovoce či semínka si můžete vybrat dle své chuti, důležité je jen vždy vyladit konečnou konzistenci těsta, velikost formy a délku pobytu v mikrovlnce…

V případě, že je u Vás použití mikrovlnné trouby tabu, ani tehdy nevěšte hlavu, stačí využít například formu na muffiny (z množství tohoto receptu uděláte cca 6-8 menších muffinů), rozpálit troubu na 180st a po cca 15 minutách máte obdobný výsledek jako z mikrovlnky 😉

Pokud Vám nevyhovuje použití vejce, ani to není problém, stačí vejce zkrátka vynechat a do směsi těsta navíc dodat víc tekutiny (mám vyzkoušené, že vejce bez problému nahradí 1-2 lžíce mléka či 1/2 banánu).

Nejvíc ze všeho mě překvapilo, že si jej zamiloval i můj syn 😉. Tak třeba se mugcake stane snídaňovým oblíbencem i u Vás ❤️


Recept

2 porce – hrnek o objemu 250ml

  • 4 lžíce jemných ovesných vloček (v případě použití ovesných vloček bez lepku lze udělat recept v bezlepkové variantě)
  • 2 lžíce kokosu
  • 4 lžíce libovolného mléka
  • 1 lžička kakaa nebo karobu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 banán
  • 1 vejce (lze vynechat a do receptu navíc přidat 1 lžíci mléka)
  • volitelně lžička semínek (chia/lněné/mák apod)

Postup

Všechny ingredience smícháme, lžičkou nandáme do dvou předem kokosovým olejem vytřených hrnečků. V mikrovlnné troubě necháme „péct“ 3 min při výkonu 900W. Po lehkém zchladnutí vyklopíme a podáváme s jogurtem, ovocem a případně oříšky.

Dobrou chuť 😉

Odkaz na videorecept na Facebooku zde 😉


Mugcake with banana and coconutRecipe (2 servings – mug á 250ml): 4 tablespoons fine oatmeal, 2 tablespoons coconut, 4 tablespoons of any milk, 1 teaspoon cocoa or carob, 1 teaspoon baking powder, 1 banana, 1 egg

img_4418.jpg

Comments

comments