Nedávno jsem narazila na opravdu krásné cukety a když jsem bádala nad surovinami nového desertu, padla volba mimo banánů i na ně… V tomto provedení si cuketu oblíbí snad i její zarputilí dopůrci 😉
Recept
dortová forma o průměru cca 21cm
- 2 zralé banány
- 1 střední cuketa
- 2 vajíčka
- 4 lžíce sladidla – můžete použít cokoli od stévie po cukr (já použila 2 lžíce stévie a 2 lžíce medu)
- 1 lžička skořice
- lžička prášku do pečiva
- 4 lžíce kakaa
- 1 lžička vanilkového extraktu nebo 0,5 BIO vanilkového cukru
- 40g tuku (já tentokrát použila roztavené farmářské máslo)
- 0,75 hrnku kokosové mouky (lze určitě použit jakoukoli jinou mouku)
- 0,5 hrnku nízkotučného podmáslí
- 1 banán na ozdobu
Postup
Cuketu si oloupeme (v případě větších semínek ji vydlabeme), nakrájíme na kousky. Banány zbavíme slupky a spolu s cuketovými kousky a dalšími ingrediencemi vložíme do mixéru. Směs nechme rozmixovat do hladkého krému, následně ji naneseme do vymazané nebo pečícím papírem vystlané formy. Pečeme cca 45 min při 170 st. Dobrou chuť 😉
Moist gluten-free cake with zucchini and bananas – Recipe (diameter of cake about 21 cm)
- 2 ripe bananas
- 1 medium zucchini
- 3 eggs
- 4 tablespoons of sweetener – you can use anything from stevia for sugar (I used 2 tablespoons stevia and 2 tablespoons of honey)
- 1 teaspoon cinnamon
- 1 teaspoon baking powder
- 4 tablespoons cocoa
- 1 teaspoon vanilla extract or BIO vanilla sugar
- 40 g fat (I used melted farm butter)
- 0.75 cup coconut flour (you can certainly use any other flour)
- 0.5 cup low-fat buttermilk
- 1 banana for garnish
25.9.2016 at 20:04
Great, thanks for sharing this article.