Chef MUM

Milovnice dobrého jídla, hezkých fotek a svého malého raubíře ❤️

Vláčný bezlepkový koláč s cuketou a banány (Smooth gluten-free cake with zucchini and bananas)

Nedávno jsem narazila na opravdu krásné cukety a když jsem bádala nad surovinami nového desertu, padla volba mimo banánů i na ně… V tomto provedení si cuketu oblíbí snad i její zarputilí dopůrci 😉

Recept

dortová forma o průměru cca 21cm

  • 2 zralé banány
  • 1 střední cuketa
  • 2 vajíčka
  • 4 lžíce sladidla – můžete použít cokoli od stévie po cukr (já použila 2 lžíce stévie a 2 lžíce medu)
  • 1 lžička skořice
  • lžička prášku do pečiva
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo 0,5 BIO vanilkového cukru
  • 40g tuku (já tentokrát použila roztavené farmářské máslo)
  • 0,75 hrnku kokosové mouky (lze určitě použit jakoukoli jinou mouku)
  • 0,5 hrnku nízkotučného podmáslí
  • 1 banán na ozdobu

Postup

Cuketu si oloupeme (v případě větších semínek ji vydlabeme), nakrájíme na kousky. Banány zbavíme slupky a spolu s cuketovými kousky a dalšími ingrediencemi vložíme do mixéru. Směs nechme rozmixovat do hladkého krému, následně ji naneseme do vymazané nebo pečícím papírem vystlané formy. Pečeme cca 45 min při 170 st. Dobrou chuť 😉


Moist gluten-free cake with zucchini and bananasRecipe (diameter of cake about 21 cm)

  • 2 ripe bananas
  • 1 medium zucchini
  • 3 eggs
  • 4 tablespoons of sweetener – you can use anything from stevia for sugar (I used 2 tablespoons stevia and 2 tablespoons of honey)
  • 1 teaspoon cinnamon
  • 1 teaspoon baking powder
  • 4 tablespoons cocoa
  • 1 teaspoon vanilla extract or BIO vanilla sugar
  • 40 g fat (I used melted farm butter)
  • 0.75 cup coconut flour (you can certainly use any other flour)
  • 0.5 cup low-fat buttermilk
  • 1 banana for garnish

Comments

comments

1 Comment

  1. Great, thanks for sharing this article.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Chef MUM

Theme by Anders NorenUp ↑

Close